Προορισμός

underline-wave.png

Τορώνη

underline-wave.png

Η Τορώνη έδωσε το όνομα της στον Τορωναίο κόλπο και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ιστορία της Ελλάδας. Τον 2ο αι. π.Χ. η αρχαία πόλη ήταν μία από τις πλουσιότερες και μεγαλύτερες πόλεις της Χαλκιδικής. Σήμερα, η περιοχή αποτελεί έναν μικρό οικισμό, απλωμένο κατά μήκος της παραλίας.
Ο παλαιοχριστιανικός ναός του Αγίου Αθανασίου αποτελεί έναν σημαντικό αρχαιολογικό χώρο του 5ου αι. μ.Χ. Μετά από μια σειρά καταστροφών από φωτιές, έχει διασωθεί μόνο ένα τμήμα του ναού.
Οι παραλίες της περιοχής είναι από τις πιο οργανωμένες και γνωστές, με τυρκουάζ νερά και αμμώδη ακτογραμμή, γεγονός για το οποίο έχουν βραβευτεί με τη Γαλάζια Σημαία.

toroni
Τριστινίκα

Τριστινίκα

underline-wave.png

Η Τριστινίκα, γνωστή για τα τυρκουάζ εξωτικά νερά της, είναι μια απέραντη οργανωμένη παραλία με αμμώδη ακτογραμμή κοντά στη Τορώνη. Στην ακτή της υπάρχει μόνο ένα μπαρ, που φημολογείται ως το πιο ωραίο της Σιθωνίας. Στην περιοχή υπάρχουν μερικές παραδοσιακές ταβέρνες με φρέσκο ψάρι και καταλύματα προς ενοικίαση, ωστόσο το σημείο αυτό είναι ιδανικό και για κατασκήνωση. Σημαντικό αξιοθέατο, το ηλιοβασίλεμα.

Πόρτο Κουφό

underline-wave.png

Η περιοχή αποτελείται από μια μακριά, στενή και αμμώδη παραλία με βαθιά και εξωτικά νερά ανάμεσα σε βραχώδεις λόφους. Υπάρχουν αρκετές σπηλιές κατά μήκος της ακτής στις οποίες μπορεί να φτάσει κανείς με καράβι. Επίσης, μεγάλη ποικιλία μπορεί να συναντήσει κανείς από ελληνικές ψαροταβέρνες με φρέσκα θαλασσινά και παραδοσιακούς μεζέδες.

Το Πόρτο Κουφό, καθώς είναι το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Βόρειας Ελλάδας, χαρακτηρίζεται από μια άκρως ήρεμη θάλασσα χωρίς κύματα.

????????????????????????????????????
Σάρτη

Σάρτη

underline-wave.png

Πρόκειται για μια περιοχή απαράμιλλης ομορφιάς που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Έχει όλα όσα χρειάζεται κανείς για ονειρεμένες διακοπές. Ασύγκριτες παραλίες, νυχτερινή ζωή, ιστορικά μνημεία, πολιτισμικά αξιοθέατα και φιλόξενους κατοίκους. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη έκταση των 3 χλμ που ανταπεξέρχεται στις προσδοκίες των επισκεπτών, και προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία.

Καλαμίτσι

underline-wave.png

Το Καλαμίτσι είναι μια μαγευτική, καλά οργανωμένη παραλία με ψιλή, λευκή άμμο και αξιοσημείωτα κρυστάλλινα καταγάλανα καθαρά νερά περιτριγυρισμένα από ογκώδεις πέτρες.

Στην περιοχή υπάρχει μεγάλη ποικιλία από θαλάσσια σπορ, όπως το scuba diving, η κατάδυση και το κανόε καγιάκ.

Το μέρος προσομοιάζει ένα μικρό νησί και αποτελεί έναν κατάλληλο προορισμό για οικογενειακές διακοπές.

Καλαμίτσι